Asigurările de Călătorie- Destine Broker partenerul tău de încredere

În cadrul emisiunii Zodia Asigurărilor, într-un episod special dedicat asigurărilor de călătorie, au fost invitați doi experți din domeniu: Sorin Cornea, Director de Marketing la Destine Broker de Asigurare și Reasigurare, și Laura Popescu, Director General al Nova Destine Assistance, o companie internațională de asistență medicală.

Acești specialiști au oferit sfaturi și au împărtășit informații esențiale despre importanța polițelor de asigurare de vacanță, despre cum acestea pot acoperi evenimentele neprevăzute și pot să ghideze asigurații spre o călătorie fără griji.

Importanța unei asigurări de călătorie

De asemenea, a fost adus în discuție un studiu recent, conform căruia cel puțin 77% dintre români au avut parte de cel puțin o vacanță în ultimele 12 luni. Acest lucru subliniază importanța tot mai mare pe care o acordăm călătoriilor și nevoia de a fi pregătiți în fața imprevizibilului. Sorin Cornea, a prezentat o viziune amplă asupra subiectului, evidențiind rolul crucial pe care asigurările îl au în cadrul unei experiențe liniștite și fără griji în vacanțe.

Sorin a subliniat importanța luării în considerare a asigurării de călătorie în străinătate, indiferent dacă este vorba despre o excursie individuală, cu familia sau în interes de serviciu. El a evidențiat faptul că astfel de polițe pot reprezenta o protecție financiară valoroasă în fața evenimentelor neprevăzute, care ar putea implica costuri suplimentare. În cazul unor situații neplăcute, cum ar fi accidente, probleme medicale sau pierderea bagajelor, aceasta poate oferi acoperire financiară și asistență rapidă, eliminând astfel potențialele bariere și oferind o mai mare liniște și siguranță în timpul călătoriilor.

Grupul Destine Holding oferă un pachet complet de servicii

În cadrul grupului mamă Destine Holding,  lansarea companiei Destine Holidays, care oferă pachete de vacanță complete și diversificate, a adus o extindere importanta a categoriilor de servicii intermediate. Ideea de a oferi astfel de servicii a apărut înainte de pandemie și a fost materializată prin încheierea unui parteneriat strategic cu o companie de turism, care a devenit parte din echipa de experți.

”Evident în acest context, faptul că suntem într-un număr atât de mare și împânzim tot teritoriul României și nu numai, cu numărul de colaboratori, peste 8.000 de colaboratori autorizați, categoric această nouă linie de business a întregit tipologiile de servicii pe care le putem intermedia, iar colaboratorii noștri au posibilitatea de a se adresa clienților pe care îi au în portofoliu sau noi și cu aceste tipologii de servicii.” (Sorin Cornea)

Atât Sorin Cornea, cât și Laura Popescu, au prezentat în detaliu beneficiile asigurării de călătorie și a asistenței medicale incluse, precum și modalitățile prin care pot fi achiziționate. În discuție, au fost prezentate, de asemenea, și unele excluderi specifice ale polițelor de călătorie, cum ar fi bolile cronice, cu mici excepții, cum ar fi puseul acut și a fost explicat în detaliu modul de funcționare al acestora.

asigurarea de calatorie, doamna stand la plaja si text cu detaliile despre polita

Asigurarea de călătorie și acoperirea extinsă față de Cardul European

Un alt aspect crucial discutat a fost Cardul European de Asigurări de Sănătate. Laura Popescu și Sorin Cornea au explicat că, deși cardul poate oferi anumite beneficii medicale în străinătate, există limitări și excluderi specifice. În comparație, o asigurare de călătorie oferă acoperire extinsă, inclusiv asistență de urgență, tratamente medicale, repatriere și multe altele. Aceasta oferă o protecție mai amplă în fața riscurilor și incidentelor neașteptate care pot apărea în timpul călătoriilor. Astfel, specialiștii au subliniat importanța de a avea o poliță de călătorie adecvată pentru a beneficia de servicii și acoperire completă în cazul unor situații neprevăzute în străinătate.

Alege să fii protejat în caz de necaz

Asigurările de călătorie au cunoscut o creștere semnificativă în popularitate, iar acest fapt poate fi atribuit în mare măsură următoarelor motive cheie. În perioada pandemiei, oamenii au fost ținuți departe de călătorii și acum, odată cu relaxarea restricțiilor, se înregistrează o explozie în cererea pentru acestea. Este interesant de observat că, în 2023, deja discutăm despre depășirea nivelului din 2019, cel de dinaintea pandemiei. Astfel, aceasta ar sublinia că oamenii nu doar s-au întors la călătoriile de altădată, ci au depășit nivelul cererilor anterioare. Dorința de a explora lumea și de a avea experiențe noi a rămas neafectată de perioada dificilă prin care au trecut.

Creștere semnificativă demonstrează încrederea tot mai mare pe care oamenii o au în importanța protecției financiare și asistenței medicale în timpul călătoriilor. Astfel, alegerea unei polițe adecvate poate oferi o liniște sufletească atunci când ne aventurăm în destinații noi sau reluăm călătoriile preferate. Indiferent dacă mergem cu familia sau călătorim în interes de serviciu, asigurarea de călătorie se dovedește a fi un partener de încredere pentru a ne proteja de evenimentele neprevăzute și de costurile suplimentare pe care le-ar putea implica.