Asigurare CMR

HomeAsigurariAsigurare CMR

Asigurare CMR

Caracteristici cheie

 • Valabilitate pe transport/calatorie
 • Valabilitate pe perioada de timp
 • Acoperire nationala si internationala

Solicita Oferta

Asigurare CMR – asigurare pentru marfa transportata si carausi – este un produs indispensabil si obligatoriu prin lege in cazul transportului intern si international. Polita CMR are ca beneficiar transportatorul, in calitate de caraus, caruia ii este asigurata raspunderea pe timpul transportului, pentru autovehiculele stipulate in contractul de asigurare.

asigurare-cmr

Asigurare CMR

Principile de baza ale politei CMR sunt aceleasi de la un asigurator la altul, dar conditiile de asigurare sunt diferite, in fuctie de politicile interne din cadrul fiecarei companii. De aceea, intelegerea clauzelor contractuale si selectarea produsului potrivit sunt esentiale.

Obiectul asigurarii CMR il constituie raspunderea companiilor ce efectueaza transporturi nationale sau internationale cu vehicule (care sunt mentionate expres in polita de asigurare), pentru avarierea sau distrugerea marfurilor incredintate pentru transport.

O asigurare CMR acopera riscuri legate de pierderea totala, partiala sau avarierea incarcaturii, precum si intarzierea transportului, daca se constata ca aceasta a provocat un prejudiciu.

Raspunderea transportatorului incepe de la primirea marfii pana la predarea acesteia si raspunde pentru pierderea totala, partiala sau vatamarea produselor transportate precum si pentru depasirea termenului de livrare.

asigurare transport
asigurare transport

O asigurare CMR acopera riscuri legate de pierderea totala, partiala sau avarierea incarcaturii, precum si intarzierea transportului, daca se constata ca aceasta a provocat un prejudiciu.

Asigurarea CMR intra in functiune in momentul primirii marfurilor ce urmeaza a fi transportate si se termina in momentul in care acestea au ajuns la destinatie.

asigurare-cmr-beneficii

Riscuri acoperite

Fac obiectul asigurarii numai raspunderile ce ii revin transportatorului in calitate de caraus pentru pagube produse marfurilor transportate cu vehicule, potrivit prevederilor de la art.17 si 23 din “Conventia privind contractul pentru transportul international de marfuri pe sosele (C.M.R.)”, atat pe teritoriul Romaniei, cat si in afara acestuia. Valabilitatea asigurarii poate fi determinata pe un anumit transport/calatorie, sau pe o anumita perioada de timp.

Pentru a intelege mai bine acest tip de asigurare CMR te invitam sa programezi o intalnire cu un consultant Destine Broker, aici.

 • pierderea si avarierea marfurilor pe durata transportului rutier precum si furtul, cu mentiunea ca daca vehiculul incarcat cu marfa este transportat o parte a traseului pe mare, cale navigabila interioara, cale ferata sau aeriana in executarea unui transport unitar fara descarcarea marfii din vehicul, prezenta polita acopera intreg transportul mixt;
 • intarzierea in livrare, in limita taxelor de transport;
 • in limita sumei asigurate, cheltuielile rezonabile efectuate pentru prevenirea producerii riscului, salvarea sau limitarea pagubelor, precum si cheltuielile de expertiza si de judecata cand asiguratul a fost obligat la despagubiri intr-o actiune civila.

Includerea acoperirii riscului de furt este diferita de la o societate de asigurare la alta. Unii asiguratori nu considera furtul ca facand parte dintr-o asigurare CMR, astfel incat paguba produsa prin furt nu ar fi vina transportorului. Majoritatea societatilor de asigurari despagubesc doar furtul prin efractie. Exista si asiguratorii care acopera  furtul total sau partial incluzand aceasta in polita ca o clauza suplimentara, pentru care solicita plata unei prime suplimentare.

a) pagube indirecte (de exemplu: scaderea preturilor marfurilor)

b) cheltuieli pentru imbunatatirea, transformarea bunurilor precum si repararea unor avarii produse de cauze care nu sunt cuprinse in polita de asigurare

c) pagube produsemarfurilor transportate ca urmare a:

 • razboiului, grevelor, tulburarilor civile, etc.
 • utilizarii autovehiculelor descoperite si fara prelata, daca acest mod de utilizare a fost convenit in mod expres intre parti
 • lipsei sau defectiunii ambalajului pentru marfurile expuse prin natura lor la stricaciuni sau vatamari atunci cand nu sunt ambalate sau sunt prost ambalate
 • manipularii in timpul incarcarii si descarcarii, precum si in timpul deplasarii mijlocului de transport ca urmare a nerespectarii normelor de ancorare
 • naturii unor marfuri, expuse unor cauze inerente chiar a acestei naturi, fie perimarii complete sau partiale sau vatamari din cauza ruperii, ruginirii, descompunerii spontane, uscarii, scurgerii normale sau actiunii parazitilor si rozatoarelor
 • incarcarii sau numerotarii insuficiente sau nesatisfacatoare a coletelor
 • transportului animalelor vii.

Prima de asigurare- se calculeaza in functie de suma asigurata, riscurile asigurate precum si in functie de fransiza pentru care se poate opta.

Perioada asigurata variaza intre o luna si un an de zile.

Solicita o oferta personalizata

  Tip client

  Acord de Marketing

  Sunt în mod expres de acord ca Destine Broker de Asigurare-Reasigurare (“Destine Broker”), în calitate de broker de asigurări, să prelucreze datele mele cu caracter personal în scop de marketing direct și, în acest sens, sunt în mod expres de acord să mi se comunice și să primesc de la Destine Broker informări despre serviciile și produsele sale, inclusiv pentru îmbunătățirea acestora, beneficii pe care să le accesez, oferte promoționale sau oportunități de asigurare:

  DaNu

  Informare privind protectia datelor cu caracter personal

  Având în vedere că, urmare a faptului că veți completa datele cu caracter personal ale dvs. sau ale altor persoane, Destine Broker va prelucra aceste date în scopul furnizării de servicii de asigurare sau în alte scopuri agreate, după caz, vă rugăm să parcurgeți Politica de Confidentialitate.