Asigurare Sisteme de Energie Regenerabila

HomeAsigurariAsigurare Sisteme de Energie Regenerabila

Asigurare Sisteme de Energie Regenerabila

Caracteristici cheie

 • Perioada: 1 – 6 ani
 • Maxim 150.000 LEI (TVA inclus)
 • Produs tip AFFINITY

Solicita Oferta

Asigurare Sisteme Energie Regenerabila pentru Persoane Juridice

Asigurarea poate fi incheiata pe durate cuprinse intre 1 si maxim 6 ani, pentru sisteme de energie regenerabila noi sau deja montate (dar cu o vechime de maxim 2 ani), la un pret foarte bun, fara a fi conditionata preluarea in asigurare de existenta unei Polite PAD si a unei Asigurari Facultative a locuintei.

Asigurarea poate fi incheiata de persoane juridice pentru sisteme a caror valoare cu TVA nu depaseste 150.000 lei.

Renewable Energy Systems car powered from sun

Obiectul asigurarii

 • Sistem fotovoltaic on grid, offgrid si hybrid format din panouri, Invertor si Smart Meter, Structura de prindere, cabluri, conectori si accesorii montaj, baterii, etc.;
 • Sistem solar;
 • Pompa de caldura;
 • Statie de incarcare a masinii electrice dar numai impreuna cu panouri fotovoltaice;

Important

Asigurarea Sistemelor de Energie Regenerabila a fost dezvoltata ca un produs tip Affinity care sa completeze beneficiile oferite de INSTALATORI clientilor lor si care sa poata fi oferita direct de acestia in parteneriat cu Destine.

Riscuri acoperite de Asigurare Sisteme Energie Regenerabila

PACHETUL STANDARD

Acoperirea este de tip “Toate Riscurile” – asta inseamna ca asiguratorul va plati pentru orice pierderi sau daune materiale cauzate echipamentelor asigurate si care survin in mod neasteptat sau din orice motive neprevazute (cu exceptia celor stipulate mai jos ca Excluderi).

In acoperiri intra, dar fara a se limita la ele, daune produse de:

 • Fenomene naturale (furtuna, grindina, inundatie, viitura, cutremur, greutatea stratului de zapada sau gheata, alunecari de teren, caderi de pietre sau de pamant, alunecari sau prabusiri de teren, caderi de avalanse, etc);
 • Furt prin efractie sau talharie, vandalism (ocazionat de furt sau nu);
 • Avarii accidentale survenite la obiectele asigurate;
 • Fenomene electrice, produse de arcuri electrice, inductie, scurtcircuit sau supratensiune;
 • Incendiu, traznet, explozie, caderi de corpuri aeriene sau terestre etc.;

Printre EXCLUDERI, enumeram:

 • Daune ca urmare a cercetarilor, testelor sau a supraincarcarii intentionate;
 • Daune produse echipamentului asigurat ca urmare a:
  – uzurii normale datorata operarii / functionarii echipamentului asigurat;
  – coroziunii, descompunerii, oxidarii, cavitatiei;
  – curatarii, depunerilor sau altor sedimente;
 • Cererile de despagubire formulate ca urmare a oricaror defecte sau daune acoperite de garantia producatorului sau distribuitorului;

Lista completa a excluderilor si definitia acestora se regasesc in Conditiile de Asigurare.

Teritorialitate

Asigurarea acopera evenimente asigurate produse sistemelor de energie regenerabile montate pe teritoriul Romaniei.

Renewable Energy Systems for houses

Suplimentar fata de acoperirile incluse in Pachetul Standard, clientul poate opta in functie de asiguratorul ales si pentru alte acoperiri utile cum ar fi:

In limita a 15% din suma asigurata a echipamentului asigurat, sunt despagubite si:

 • cheltuieli de prevenire a unui eveniment asigurat iminent;
 • cheltuieli in legatura cu limitarea efectelor unui eveniment asigurat;
 • cheltuieli de demontare si/sau mutare in alt loc a echipamentului asigurat;
 • cheltuieli in legatura cu efectuarea lucrarilor de curatenie (ridicarea molozului) a locului unde s-a produs dauna;

In limita a 10.000 RON sunt despagubite daunele produse la alte bunuri si proprietati ale Asiguratului pe durata montajului sistemelor de energie regenerabila.

In limita a 10.000 RON sunt despagubite daunele produse echipamentului asigurat in timpul operatiunilor de montaj, de intretinera sau de revizie a sistemelor.

In limita a 10.000 RON sunt despagubite daunele produse la alte bunuri si proprietati ale Asiguratului cauzate de echipamentul asigurat urmare a producerii unui Eveniment Asigurat.

In cazul producerii unui Eveniment Asigurat, pe perioada remedierii avariei sunt acoperite si costurile suplimentare aparute ca urmarea a pierderii de productie de energie si cumpararea ei de la furnizorul de energie electrica.

In limita a 20.000 RON sunt despagubite daunele produse acoperisului, pe care este montat permanent echipamentul asigurat, daca deteriorarea acoperisului s-a produs ca urmare a aceluiasi Eveniment Asigurat care a cauzat si deteriorarea echipamentului.

In limita a 20.000 RON sunt acoperite costurile de reparare ale acoperisului, daca deteriorarea s-a produs ca urmarea a furtului prin efractie sau a jafului a echipamentului montat permanent pe acesta.

In limita a 20.000 RON sunt acoperite costurile de reparare a bunurilor deteriorate aflate in proprietatea Asiguratului, in cazul in care deteriorarea acestor bunuri s-a produs ca urmare a caderii panourilor care fac parte din instalatia fotovoltaica/solara, cadere cauzata de un Eveniment Asigurat.

In limita a 50.000 RON este acoperita si raspunderea civila a Asiguratului pentru daunele materiale provocate de catre echipamentul asigurat, in mod neintentionat, tertilor si bunurilor acestora, pentru Pagube materiale si/sau Vatamari corporale.

Sisteme mari

Pentru persoane juridice care isi monteaza centrale electrice fotovoltaice noi cu puteri mai mari de 30KW, Destine Broker are negociate cu asiguratori importanti din Romania solutii de asigurare complexe, tot cu acoperiri “TOATE RISCURILE”, prin care se pot asigura aceste centrale pe perioade de maxim 5 ani, daca puterea instalata nu depaseste 20MW si sumele asigurate sunt de pana la 20 mil EUR.

Solicita o oferta personalizata

  Tip client

  Acord de Marketing

  Sunt în mod expres de acord ca Destine Broker de Asigurare-Reasigurare (“Destine Broker”), în calitate de broker de asigurări, să prelucreze datele mele cu caracter personal în scop de marketing direct și, în acest sens, sunt în mod expres de acord să mi se comunice și să primesc de la Destine Broker informări despre serviciile și produsele sale, inclusiv pentru îmbunătățirea acestora, beneficii pe care să le accesez, oferte promoționale sau oportunități de asigurare:

  DaNu

  Informare privind protectia datelor cu caracter personal

  Având în vedere că, urmare a faptului că veți completa datele cu caracter personal ale dvs. sau ale altor persoane, Destine Broker va prelucra aceste date în scopul furnizării de servicii de asigurare sau în alte scopuri agreate, după caz, vă rugăm să parcurgeți Politica de Confidentialitate.