Destine Broker – top 3 brokeri in Romania

Piata de brokeraj din Romania a crescut cu 9,1% in 2020 fata de anul anterior, insumand prime intermediate in valoare de 7,86 de miliarde de lei, in timp ce gradul de intermediere a ajuns la 68,34%, conform datelor publicate de ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In clasamentul brokerilor, DESTINE Broker, se situeaza pe locul 3.

destine-broker-top-3-brokeri-romania

In anul 2020, companiile de brokeraj au intermediat/distribuit 68,34% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori, pentru prima oara in ultimii 5 ani depasind pragul de 80% pe partea de distributie de asigurari generale.

“In urma centralizarii raportarilor transmise de companiile de brokeraj, dupa anul 2017 – an in care a avut loc schimbarea legii RCA, se constata existenta unui trend crescator al gradului de intermediere. Astfel, valoarea primelor intermediate/distribuite pentru asigurarile generale si de viata a crescut cu 9,1% fata de anul 2019. Aceasta crestere este datorata atat cresterii volumului de prime intermediate/distribuite pentru activitatea de asigurari generale (+8,75%), cat si a asigurarilor de viata (+19,38%). Aceste valori cuprind si intermedierile pentru societatile de asigurare venite in Romania in baza libertatii de a presta servicii, dreptului de stabilire si altele. Valoarea totala a primelor intermediate/distribuite pentru acestea a fost de 565.830.266 lei, reprezentand 7,20% din total prime intermediate/distribuite”, se precizeaza in raportul ASF.

In piata din Romania, veniturile companiilor de brokeraj provin din contractele de intermediere/distributie incheiate cu societatile de asigurare si reasigurare, fiind un model de remunerare bazat pe comisionul primit de la acestea.

Cititi mai multe aici