Marius LASLO: Tot mai multi oameni au constientizat necesitatea protectiei prin asigurari

“Estimam o crestere a pietei de asigurari in 2022. In aceasta perioada, tot mai multi oameni au constientizat necesitatea protectiei prin asigurari”, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Marius LASLO, Director Executiv, DESTINE Broker.

Un mini-interviu cu Marius LASLO a fost publicat recent in Revista PRIMM Asigurari & Pensii din luna decembrie 2021. Il puteti citi mai jos:

 

Cum apreciati ca a fost anul 2021 pentru piata de brokeraj din Romania si pentru compania pe care o reprezentati?

Un an provocator si cu multe surprize. Piata de brokeraj a urmat trendul crescator, ajungand la un grad de intermediere de 67,45%. Si DESTINE Broker se incadreaza pe acest trend crescator, cu o cota de piata de 6,09% (raport ASF la 6 luni). Am inregistrat cresteri pe aproape toate liniile de business.

Pandemia de COVID-19 a continuat sa ne afecteze activitatea si viata, dar a venit si falimentul companiei CITY Insurance.

 

Ce efecte are falimentul CITY Insurance pentru piata si clienti si care ar fi solutiile pentru limitarea lor?

Acest faliment ne creeaza probleme legate de situatia clientilor acestei companii, pe care trebuie sa ii consiliem pentru alegerea unui alt asigurator. Nu intotdeauna gasim solutii la asiguratorii din piata din Romania. De asemenea, clientii ce au inregistrat daune trebuie sa se adreseze acum catre FGA si sa astepte termenul legal pentru inceperea platii despagubirilor de catre acesta. Noi suntem alaturi de clientii nostri si ii sprijinim in demersurile si actiunile lor.

 

Ce considerati ca trebuie facut in piata pentru ca industria sa nu se mai confrunte cu asemenea falimente?

Daca toata piata – asiguratori, autoritati si brokeri – ar respecta legislatia si ar lucra cu buna credinta si cu grija fata de client, cred ca nu am ajunge in astfel de situatii.

 

Care considerati ca ar fi solutiile pentru problemele de pe segmentul RCA? Ar rezolva un asigurator de stat situatia?

Credem ca o discutie serioasa, intre toate partile implicate pe acest segment, ar putea aduce solutii sanatoase.

 

Ce asteptari aveti de la 2022? Cum vedeti evolutia pietei?

Speram sa scapam de pandemie, sa ne putem desfasura vietile normal si sa ne putem intalni si fizic, intr-un numar mult mai mare, cu colegii nostri.

Estimam o crestere a pietei de asigurari. In aceasta perioada, tot mai multi oameni au constientizat necesitatea protectiei prin asigurari.

 

Mai multe interviuri pe aceste teme puteti citi in Revista PRIMM Asigurari & Pensii!

 

SURSA ARTICOL