Destine Broker – TOP brokeri Romania

Piata de brokeraj din Romania a crescut cu 13,37% in primul semestru din 2021 fata de perioada similara a anului trecut, insumand prime intermediate in valoare de 4,31 miliarde de lei.

Totodata, gradul de intermediere a fost de 67,45%, conform raportului ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In prima jumatate a anului 2021, companiile de brokeraj au intermediat 67,45% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori pentru cele doua categorii de asigurare, ponderea cea mai mare avand-o in continuare asigurarile generale (82,16%).

TOP Brokeri

Pe primul loc in piata de brokeraj se afla SAFETY Broker (7,74%), urmat de MARSH Broker (7,31%), DESTINE Broker (6,09%), TRANSILVANIA Broker (5,60%) si INTER Broker (5,34%).

Pe segmentul asigurarilor RCA + CMR, clasamentul brokerilor dupa primul semestru din 2021 este urmatorul: SAFETY Broker, DESTINE Broker, INTER Broker, TRANSILVANIA Broker, DAW Management Broker, CAMPION Broker, MILLENIUM Insurance Broker, EXA Broker, MARSH Broker si MAXYGO Broker.

Click aici si afla mai multe detalii despre restul clasamentelor.

In semestrul I 2021, piata asigurarilor a insumat prime brute in valoare de aproximativ 6,39 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 13,6% fata de valoarea inregistrata in perioada similara a anului anterior, se arata in raportul ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara.