Conferinta “XPRIMM Time for Business – Provocarile anului 2021”

XPRIMM Time for Business – Provocarile anului 2021″, prima conferinta din acest an dedicata pietei locale de asigurari, s-a desfasurat luni, 25 ianuarie a.c., intr-un format hibrid, evenimentul fiind gazduit pe platforma Zoom si transmis in direct de canalul de YouTube XPRIMM.

In cadrul conferintei au fost dezbatute cele mai fierbinti subiecte din domeniu, precum provocarile legislative, oportunitatile si riscurile din piata in 2021, decontarea directa pe RCA, asigurari de sanatate, dar si solutii pentru dezvoltarea asigurarilor de locuinte.

Romeo BOCANESCU, Director General, DESTINE Broker:

  • Ca observator al transformarilor din piata in ultimii 20 de ani, cred ca pot afirma faptul ca masura decontarii directe este cea care va avea cel mai mare impact in normalizarea pietei RCA.
  • Salut aceasta initiativa, era necesara de mai demult, dar este bine ca a venit acum, si da, exista un pericol al blocarii decontarii intre asiguratori.
  • S-ar putea sa asteptam la o reasezare a preturilor, poate si asta inseamna o normalizare. Atata timp cat gradul de detinere a ficarui asigurator va fi comparabil, egal, si preturile vor fi unele corecte, iar clientul va sti ca obtine servicii corecte.
  • In privinta noastra, facem tot ce putem pentru a ne ajuta clientii. Anul trecut am organizat multe cursuri online, am reusit sa ne adaptam transformarilor si cred ca a fost de succes o echipa formata tineri, pentru ca am beneficiat de forta, energia si initiativele lor, alaturi de cei mai experimentati am reusit sa ne crestem businessul, ceeea ce ne dorim si pentru anul acesta.

Concluzii:

Romeo BOCANESCU:
  • In 2021 rolul brokerului va fi acelasi ca si pana acum. Nu se schimba nimic. Si pana acum am pus accent pe educatia fortei de vanzari, dar si a clientului, atat cat am putut face fiecare dintre noi si nu se va schimba nimic in acest sens.
  • Clientii cu educatie medie din Romania sunt foarte bine informati in privinta asigurarilor de viata si daca aceasta zona de business nu creste asa cum ar putea sa creasca, se datoreaza veniturilor relativ mici. Sustin ideea deductibilitatii asigurarilor de viata care a fost adusa in discutie de mai multe ori, de mai multi ani incoace si niciodata nu s-a ajuns la un cuantum corect, suficient, astfel incat sa incurajeze clientii sa isi incheie o asigurare de viata.
  • Pentru 2021 eu mizez pe o crestere mai mare a intregii piete si a brokerajului in special.