Clientii pot achita politele de asigurare prin aplicatie POS de pe telefonul agentilor

DESTINE Broker anunta ca este primul broker din Romania care utilizeaza solutia Tap to Phone furnizata de Alpha Bank, in vederea acceptarii platilor contactless.

 

“Intram intr-o noua era a platilor digitale: nu este nevoie de niciun echipament special sau cunostinte tehnice pentru a instala si a folosi aplicatia pe telefonul mobil Android, care se transforma automat intr-un terminal de plata. Probabil este una din cele mai importante inovatii in zona platilor si creste digitalizarea operatiunilor cu cardul”, a declarat Marius LASLO, Director Executiv, DESTINE Broker, pentru 1asig.ro.

 

“Am pornit cautarile pentru identificarea unei solutii care sa ne sustina in reconcilierea politelor, a platilor pentru acestea sau a ratelor datorita faptului ca asistentii nostri sunt mobili, iar folosirea unui POS fizic era destul de greoaie. Ne doream ceva inovator, sigur, care sa ne usureze activitatea, sa fie si eficient financiar. Solutia ne-a fost furnizata de catre Alpha Bank Romania si se numeste Alpha PhonePOS, a adaugat el.

asigurare-malpraxis

 

Astfel, in perioada imediat urmatoare brokerul va trece la implementarea acestei aplicatii si catre toti asistentii care vor dori sa foloseasca acest sistem de plata. “Integrarea a fost mai usoara pentru noi, deoarece DESTINE Broker avea deja o aplicatie dezvoltata pentru asistentii in brokeraj, furnizata de catre BrokerNet si, astfel, a fost destul de facil sa legam informatiile din platforma de emitere cu aplicatia PhonePOS in vederea reconcilierii platilor”, a precizat Marius LASLO.

 

Fluxul este urmatorul: asistentul ce are de emis o polita sau doreste sa incaseze o rata pentru care clientul solicita plata prin card, transmite informatia catre aplicatia de telefon BrokerNet si, de acolo, asistentul poate opta pentru plata cu cardul. Din acel moment aplicatia BrokerNet deschide aplicatia Alpha PhonePOS,clientul apropie cardul de telefon, introduce codul PIN si tranzactia este efectuata.

Totul se intampla securizat, fara introducere de sume sau alte date de catre utilizatorii umani, iar comunicarea intre aplicatii se realizeaza intr-un format criptat.

 

Clienții pot achita politele de asigurare, cu cardul, prin aplicatia POS de pe telefonul agentilor.

 

Aplicatia permite acceptarea platilor contactless sub 100 RON, dar si a platilor peste 100 RON, autorizarea tranzactiei de catre detinatorul de card fiind realizata prin introducerea codului PIN. Securitatea datelor fiind asigurata de solutia denumita “PIN on Glass”, certificata in conformitate cu standardele VISA si Mastercard.

In timpul procesului de plata, protectia este asigurata de kernelul EMV L2 Contactless certificat conform standardelor EMV.

Aplicatia foloseste un telefon mobil, o tableta sau un PDA care permite activarea functiei NFC si transforma instant dispozitivul intr-un terminal POS.

 

“Simplitatea in utilizare, costurile reduse si flexibilitatea acestei tehnologii asigura o experienta completa, eficienta, adaptata actualelor conditii de piata ale secolului XXI si asigura mobilitate totala pentru colaboratorii nostri”, a mai spus Marius LASLO.

 

Sursa articol