Asigurare RCA

rca ieftin asigurare rca

Cand esti la volan, sub stresul unui trafic aglomerat, in care esti expus riscului unui accident, polita obligatorie de raspundere civila auto, pe scurt RCA, este cel mai bun aliat. Desi o asigurare RCA este una obligatorie, nu toate companiile de asigurari ofera aceleasi servicii. Consultantii DESTINE BROKER DE ASIGURARE – REASIGURARE te pot ajuta sa iti alegi asiguratorul RCA, astfel incat, atunci cand esti implicat intr-un accident rutier de care esti vinovat, raspunderea ta sa fie protejata la standarde de cea mai buna calitate.

Incheierea politei RCA

O asigurare RCA are un scop bine definit – pagubitul in urma unui accident auto trebuie sa primeasca, in mod obligatoriu, despagubiri pentru daunele suferite (materiale, vatamari corporale), indiferent de situatia materiala a celui care a produs evenimentul. Polita RCA se incheie pentru toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.

Asiguratori autorizati sa incheie polite RCA

Companiile de asigurari autorizate de catre ASF sa emita polite RCA sunt: Allianz-Tiriac, Asirom, City Insurance, Euroins, Groupama Asigurari, Generali Romania, Omniasig, Uniqa Asigurari si Grawe Romania.

Pretul RCA

Preturile politei RCA sunt stabilite de fiecare asigurator autorizat sa vanda acest tip de asigurare si iau in calcul diverse elemente, cum ar fi capacitatea cilindrica a autovehicului, istoricul accidentelor (sistemul bonus-malus), varsta celui care incheie asigurarea, limitele de raspundere ale politei etc. Sistemul bonus-malus este un factor important in calcularea pretului politei RCA, pentru ca arata istoricul asiguratului in ceea ce priveste daunele cauzate intr-o anumita perioada de referinta. Toate politele RCA sunt inscrise de catre asiguratori in baza de date CEDAM, in care exista, de asemenea, istoricul daunalitatii, incepand cu anul 2010.

Pretul unei polite RCA este unic, fie ca aceasta a fost achizitionata direct de la asigurator, fie ca a fost cumparata prin intermediul unui broker.

Riscuri acoperite

Riscurile acoperite de polita RCA, potrivit legislatiei in vigoare, sunt urmatoarele:

  • pagube materiale, vatamari corporale sau deces, produse tertilor din culpa asiguratului
  • pagubele produse ca urmare a lipsei de folosinta a autovehiculului avariat
  • cheltuielile de judecata efectuate de persoana prejudiciata
Limite de despagubire

Polita RCA are, incepand din anul 2012, urmatoarele limite de despagubiri:

  • 1.220.000 EUR/eveniment, pentru pagube materiale
  • 6.070.000 EUR/eveniment, pentru vatamari corporale si deces

Afla mai multe despre aceasta asigurare